Jugada Flash

Jugada Flash

miércoles, 16 de noviembre de 2016

Jugada 4 - SOLUCIÓ

Ja teniu disponible la resposta a la JUGADA 4.


La resposta correcta era VIOLACIÓ DE 24" DE L'EQUIP ATACANT.

Interpretació oficial de les regles de joc 29/50-1 "Quan s’intenta un llançament a cistella proper al final del compte del rellotge de llançament i sona el senyal estant la pilota a l’aire, si la pilota no toca l’anella es produeix una violació, a menys que els contraris obtinguin el control de la pilota de manera clara i immediata. Es concedirà la pilota als adversaris per a que efectuïn un servei des del lloc més proper a on l’àrbitre va aturar el joc, excepte directament darrera del tauler."


Què hi passa a la jugada?
El jugador atacant número 12 realitza un llançament a cistella quan queda poc per finalitzar el compte del rellotge de llançament. Aquest llançament és taponat pel jugador defensor número 18. Seguidament sona el senyal de 24" i el rellotge de llançament mostra 0". A continuació el jugador defensor número 18 salta i agafa la pilota i, instantàniament, en perd el control quedant la pilota sota el control de l'equip que estava atacant.

Què fa el jugador número 18 d'il·legal?
Res. Salta verticalment dins el seu cilindre mantenint una posició legal de defensa.


Per què és violació de 24"?
Si bé és cert que l'equip defensor obté un control de pilota (el jugador número 18 agafa la pilota), aquest control no és clar ni immediat tal com comenta la interpretació esmentada.Violació de 24" de l'equip atacant: 69%
Jugada legal / segueix el joc: 31%
Falta del jugador defensor número 18: 0% (2 respostes)