Jugada Flash

Jugada Flash

miércoles, 21 de diciembre de 2016

Jugada 9 - SOLUCIÓ

Ja teniu disponible la resposta a la JUGADA 9.

La resposta correcta era JUGADA IL·LEGAL. NO ES POT CANVIAR EL JUGADOR 5 PER L'11. CORRECTAMENT ES SANCIONA VIOLACIÓ.


Què hi passa a la jugada?
L'àrbitre posa a disposició la pilota al jugador número 5 per fer un servei de banda. Acte seguit, el jugador número 11 abandona el terreny de joc rebent una passada del jugador número 5 perquè sigui ell qui faci el servei en el seu lloc. L'àrbitre sanciona violació.

Per què és il·legal?
El jugador número 11 no pot abandonar el terreny de joc una vegada la pilota és a disposició del jugador número 5 per fer el servei.

Interpretacions Oficials de les Regles de Joc 17-5 i 17-6:
Durant un servei, els altres jugadors no tindran cap part del seu cos sobre la línia limítrofa abans de que la pilota hagi creuat la línia limítrofa.
Exemple: Després d’un fora de banda lateral, A1 rep la pilota de l’àrbitre per fer el servei. Llavors, aquest jugador dóna la pilota a A2, que es troba fora del terreny de joc.
Interpretació: Es tracta d’una violació d’A2 ja que creua la línia limítrofa abans que A1 llenci la pilota més enllà de la línia limítrofa.

Per saber-ne més...
Aquesta mateixa situació sempre i quan fos després d'un tir de camp aconseguit (no després de qualsevol falta o violació) seria legal.

Article 17.2.7:
Qualsevol jugador de l’equip que ha rebut la cistella, efectuarà el servei des de qualsevol lloc darrere de la línia de fons. Això també és aplicable quan un àrbitre entrega la pilota a un jugador o la posa a la seva disposició després d’un temps mort o qualsevol altra interrupció del joc posterior a una cistella o un únic o un últim tir lliure convertit.

El jugador que fa el servei es pot moure lateralment i/o cap enrere i/o pot passar la pilota a d’altres companys damunt o darrere la línia divisòria de fons, però els 5 segons per posar la pilota en joc es compten des del moment en què la pilota està a disposició del primer jugador situat darrere de la línia.


Jugada il·legal. No es pot canviar el jugador 5 per l'11. Correctament es sanciona violació. : 75%
Jugada legal. Es pot canviar el jugador 5 per l'11. No s'hauria d'haver sancionat violació. : 25%