Jugada Flash

Jugada Flash

miércoles, 8 de marzo de 2017

Jugada 18 - SOLUCIÓ

Ja teniu disponible la resposta a la JUGADA 18.




La resposta correcta era FALTA ANTIESPORTIVA.


Què hi passa a la jugada?
Una jugadora de l'equip atacant es disposa a fer una penetració a cistella quan una jugadora defensora en una acció en la que fa un esforç per jugar la pilota produeix un contacte al braç de la jugadora atacant utilitzant una força excessiva.

Per què és falta antiesportiva?
Article 37.1.1 Regles de Joc
Els àrbitres sancionaran falta antiesportiva quan: Es produeix un contacte excessiu o dur quan un jugador fa un esforç per jugar la pilota.

Per més que la jugadora defensora faci un acció en la que fa un esforç per jugar la pilota i per més que tingui intenció de jugar-la, els àrbitres també han de valorar si es produeix un contacte excessiu o dur, i en aquest cas l'apreciació d'aquesta situació és la correcta.


Recordeu....

Els àrbitres han de jutjar l'ACC i no la INTENCIÓ. Cal fer un esforç des de tots els estaments per eliminar la idea que els àrbitres han de xiular una falta antiesportiva quan un jugador té intenció de fer falta. L'obligació dels àrbitres serà jutjar l'acció per determinar si:
  • No es fa un esforç legítim per jugar la pilota produint una acció on no hi ha opció de jugar la pilota.
  • Es produeix un contacte excessiu o dur quan un jugador fa un esforç per jugar la pilota.
  • Es produeix un contacte en una situació de contraatac que es sanciona com a falta i el contacte és causat lateralment o per darrera per part de l'últim defensor en trajectòria cap a la cistella.
  • O bé, es produeix un contacte d’un jugador defensor sobre un adversari sobre el terreny de joc durant els 2 últims minuts en el 4t període o període extra, quan la pilota està fora de banda per a un servei i resta a les mans d’un àrbitre o a disposició del jugador que ha d’efectuar el servei.
Els àrbitres hauran de penalitzar com a falta antiesportiva aquests 4 tipus d'accions.

El criteri a seguir pels àrbitres del CABQ-EABQ és sancionar falta personal en cas de dubte.



Falta antiesportiva: 77%
Falta personal de la defensora: 19%
Jugada legal: 2%