Jugada Flash

Jugada Flash

miércoles, 13 de diciembre de 2017

Jugada 30 - SOLUCIÓ

Ja teniu disponible la resposta a la JUGADA 30.






La resposta correcta era JUGADA LEGAL.

Què hi passa a la jugada?

Una jugadora de l'equip vermell i negre es troba fent un servei a la seva pista defensiva quan queden 17 segons de possessió. En el servei, la pilota és palmejada per una de les dues jugadores a la pista del davant de l'equip vermell i negre. La pilota torna a la pista del darrere on és controlada per una jugadora de l'equip vermell i negre.


Per què no hi ha violació de 8"?
Article 28.1.2 de les Regles de Joc
L’equip ha passat la pilota a pista davantera quan:
  • La pilota toca o és legalment tocada per un atacant que té ambdós peus completament en contacte amb la pista davantera.
  • La pilota toca o és legalment tocada per un defensor que té alguna part del seu cos en contacte amb la pista del darrere. 

Per tant, tenint en compte que la pilota ha estat tocada per qualsevol de les dues jugadores tenint ambdós peus en contacte amb la pista davantera, l'equip vermell i negre, quan obtingui el control de la pilota a la pista del darrere, tindrà dret a 8" nous per passar a la pista davantera.


Per què no hi pot haver violació de camp enrere?
Exemple 30-13 de les Regles de Joc
A1 en la seva pista del darrere passa la pilota a A2, que està a la seva pista del davant. A2 toca la pilota, i aquesta torna a A1 que està encara a la seva pista del darrere.

Interpretació:
Jugada legal perquè A2 no ha establert el control de la pilota en la seva pista del davant.

De nou, i suposant que és una jugadora de l'equip vermell i negre qui ha tocat la pilota al seu camp del davant, al no haver establert un control de pilota a la pista del davant, no hi podrà haver violació de camp enrere. Recordem que diu la normativa al respecte:

Article 30.1.2.de les Regles de Joc
Un equip que controla una pilota viva a la seva pista davantera ha provocat que la pilota hagi estat retornada il·legalment a la seva pista del darrere quan un jugador d’aquest equip és l’últim en tocar la pilota en la seva pista davantera i, després, la pilota és tocada per primer cop per un jugador d’aquest equip que té part del seu cos en contacte amb la seva pista del darrere, o després que la pilota hagi tocat la pista del darrere d’aquest equip.




Jugada legal:  36%
Violació de 8": 54%
Camp enrere: 10%