Jugada Flash

Jugada Flash

miércoles, 15 de febrero de 2017

Jugada 15 - SOLUCIÓ

Ja teniu disponible la resposta a la JUGADA 15




La resposta correcta era AVÍS DE FALTA TÈCNICA AL 5 DEFENSOR I AL SEU ENTRENADOR.

Què hi passa a la jugada?
El jugador número 5 groc, es veu sorprès en una situació de contraatac i, ràpidament, queda molt per darrere del jugador a qui ha de defensar. Perseguint a aquest jugador, ja sense pràcticament cap possibilitat d'arribar-hi, contacta amb un altre adversari que també es trobava per davant d'ell i que no fa res d'il·legal. Cal considerar el contacte, doncs, com a incidental. El jugador número 5 groc, però, exagera aquest contacte i es deixa caure, amb l'única finalitat d'intentar enganyar l'àrbitre i crear una atmosfera antiesportiva envers l'arbitratge.

Per què cal avisar?
Aquesta temporada la FIBA ha clarificat, encara més, el procediment a seguir en cas de simulació i ha creat un senyal específic per fer evident que l'àrbitre considera que el jugador ha simulat. 


La primera vegada que un jugador d'un equip simuli, l'àrbitre farà aquest senyal (sense parar el partit) i esperarà a la primera situació de pilota morta i rellotge aturat per advertir el jugador, i el seu entrenador, de simulació. Aquest avís serà vàlid per tots els jugadors d'aquest equip. La propera vegada que ell o un altre company del seu equip simuli, seran sancionats amb falta tècnica.

En aquest mateix protocol es diu als àrbitres que cal sancionar amb falta al simulador si aquest provoca un contacte il·legal. De la mateixa manera, es diu que si hi ha una falta en una acció, no pot haver simulació. Aquest, però, no seria un cas aplicable a la jugada que observem, doncs, el defensor que simula contacta amb l'adversari, però aquest és incidental, no pas il·legal.

Per què no es pot sancionar la falta tècnica de manera directa?
Com hem dit abans, els àrbitres simplement segueixen el protocol actual establert per la  FIBA. Aquesta és l'única manera de mantenir la coherència i consistència durant tota la temporada, evitant així, els criteris personals.

Només hi ha un cas on, segons la FIBA, els àrbitres podrien sancionar una falta tècnica de manera directa. Això seria en cas de no existir cap contacte en la simulació. Aquest, doncs, no és el cas, ja que existeix un contacte entre el jugador 5 groc i un adversari.

Avís de falta tècnica al 5 defensor i al seu entrenador75%
Falta tècnica del 5 defensor13%
Falta personal del 12 atacant12%

No hay comentarios:

Publicar un comentario