Jugada Flash

Jugada Flash

miércoles, 22 de febrero de 2017

Jugada 16 - SOLUCIÓ

Ja teniu disponible la resposta a la JUGADA 16






La resposta correcta era VIOLACIÓ DE 24 SEGONS, PERÒ CALIA MODIFICAR, ABANS, EL RELLOTGE DE LLANÇAMENT.

Què hi passa a la jugada?
Amb el partit aturat després d'haver-se assenyalat un fora de banda, el rellotge de llançament es posa en marxa per error i es descompta, de manera incorrecta, un segon. Ni els àrbitres (el de cua és el responsable, segons el manual de l'àrbitre), ni cap dels tres auxiliars de taula s'adonen del mal funcionament del rellotge.

Incorrectament, es posa en joc la pilota, sense corregir el rellotge. Quan passen 3 segons, sona el senyal automàtic del rellotge de llançament que indica el final de la possessió. Quan això passa, la pilota encara resta a les mans del tirador.

Per què calia corregir el rellotge de llançament?
Les errades humanes i mecàniques són tan habituals, en els partits de basquetbol, que la FIBA dedica diversos apartats de les regles del joc i de les seves interpretacions, a explicar com s'han de corregir les errades, en cas de produir-se.

Segons l'article 44.2.7 (Error rectificable), "els àrbitres poden corregir qualsevol error d'anotació, de temps de joc o del rellotge de llançament, que impliqui la puntuació, el número de faltes, número de temps morts, temps del partit o de possessió". 

Així doncs, de detectar-se l'error, aquest s'havia de corregir.

Per què hi ha una violació de 24 segons?
Entenent que ni els àrbitres, ni els auxiliars de taula, van advertir l'error en el dispositiu del rellotge de llançament, aquest, incorrectament, no es va corregir i el joc va continuar amb un servei de fons. En la continuació d'aquesta jugada es produeix una clara violació de 24 segons.

Segons l'article 29.1.1 (Violació de 24 segons), l'equip que té la pilota ha de deixar anar la pilota per llançar a cistella abans del senyal acústic que indica el final de la possessió. Aquest fet no passa en la jugada descrita, ja que (tal i com podeu comprovar en video editat amb la solució) quan sona el senyal, la pilota encara resta en les mans del tirador. 

Així doncs, els àrbitres havíen de sancionar la violació de 24 segons i anular la cistella, concedint la pilota a l'equip defensor per a que, aquest, efectués un servei de banda.



Violació de 24 segons, però calia rectificar, abans, el rellotge de llançament70%
Violació de 24 segons. El rellotge de llançament no es pot modificar17%
No hi ha violació de 24 segons, però s'havia de rectificar, el rellotge de llançament10%
No hi ha violació de 24 segons. El rellotge de llançament no es pot modificar3%

No hay comentarios:

Publicar un comentario