Jugada Flash

Jugada Flash

miércoles, 3 de mayo de 2017

Jugada 25 - SOLUCIÓ

Ja teniu disponible la resposta a la JUGADA 25.





La resposta correcta era SIMULACIÓ DEL JUGADOR 7 TARONJA. FALTA TÈCNICA SI L'EQUIP JA ESTAVA ADVERTIT PER AQUEST FET.


Què hi passa a la jugada?
En el rebot d'un tir lliure, un dels jugadors atacants entra per una posició no permesa i posteriorment simula haver rebut un contacte. Existeix contacte entre els dos jugadors però en cap cas aquest és il·legal ni guarda cap relació de proporcionalitat amb la reacció del jugador taronja.

Correctament es sanciona falta tècnica al jugador taronja, entenent que ja havia estat advertit per aquest fet.

El que determina FIBA i aquest Comitè d'Àrbitres és que sempre que hi hagi un contacte caldrà que la primera situació de simulació per a cada equip sigui degudament advertida al jugador infractor i al seu entrenador.

De la mateixa manera es determina que d'existir una simulació sense contacte, els àrbitres podran sancionar falta tècnica directament sense necessitat d'advertència prèvia.

Criteri Comitè d'Àrbitres: En cas de dubte de si un jugador simula o no simula, els àrbitres hauran d'entendre que el jugador no ha simulat i d'entre si hi ha o no hi ha contacte en una simulació, hauran d'entendre que si n'hi ha hagut i procedir a advertir en comptes de sancionar directament amb falta tècnica.


Per saber-ne més...

Els jugadors que es troben situats en el passadís de l'àrea restringida han d'accedir a la mateixa en una situació de rebot, una vegada surti la pilota de les mans del llançador, per les posicions contemplades en la figura 6, no poden ocupar posicions reservades per altres jugadors ni les zones neutrals.

Simulació del jugador 7 taronja. Falta tècnica si l'equip ja estava advertit per aquest fet: 88%
Falta del jugador 16 blau9%
Jugada legal: 3%