Jugada Flash

Jugada Flash

miércoles, 14 de marzo de 2018

Jugada 42 - SOLUCIÓ

Ja teniu disponible el vídeo explicatiu i la resposta a la JUGADA 42.



Què hi passa a la jugada? 
El jugador atacant número 10 finta el llençament. El defensor 9 blau salta fent un esforç legítim per tal de defensar el possible llençament de l'atacant. El defensor es queda sense opció de disputar la pilota i utilitza el seu braç dret tot provocant un contacte excessiu que correctament es sanciona com a falta antiesportiva. Un instant després el jugador que ha rebut aquest contacte antiesportiu reacciona creant un segon contacte antiesportiu provocant un contacte a l'alçada del clatell del jugador blau. 

Per què cal sancionar dues faltes antiesportives?
Interpretació 42-3 de les Regles de Joc
A1 intenta un tir en suspensió al terreny de joc i és objecte de falta per B2. Després, mentre A1 encara és en acció de tir, és objecte de falta per B1.
La falta de B1 no es tindrà en compte si no és una falta antiesportiva o desqualificant.

En aquest cas tenim una situació on els àrbitres xiulen una primera falta antiesportiva. Tal com diu la interpretació, si el següent contacte que es produís es pogués considerar accidental o com a falta, s'hauria d'ometre. En aquest cas però el jugador que ha rebut la falta antiesportiva, causa un contacte a l'adversari que cal considerar-lo com a antiesportiu i per tant cal sancionar-lo.

Considerant aquest fet, el joc seguiria amb un servei des de la línia de fons per l'equip negre amb el temps que restés en el rellotge de llançament.

Falta antiesportiva de 9 blau i falta antiesportiva de 10 negre: 48%
Falta antiesportiva de 9 blau: 49%
Falta personal de 9 blau: 2%
Falta personal de 9 blau i falta antiesportiva de 10 negre: 1%