Jugada Flash

Jugada Flash

miércoles, 28 de marzo de 2018

Jugada 44 - SOLUCIÓ

Ja teniu disponible el vídeo explicatiu i la resposta a la JUGADA 44.





La resposta correcta era PASSES I JUGADA LEGAL

Què hi passa a la primera jugada? 
La jugadora rep amb dos peus a terra, aixeca el peu esquerra pivotant sobre el seu peu dret. Una vegada aixeca aquest peu només pot passar o llençar a cistella i acaba botant.

Per què cal sancionar passes en aquesta situació?
Article 25.2.1. de les Regles de Joc
Establiment del peu de pivot per un jugador que agafa una pilota viva en la pista de joc:  Si el jugador agafa la pilota quan es troba estàtic amb els dos peus a terra. Quan aixequi un peu, l’altre peu esdevindrà peu de pivot. Per a començar un regat, el peu de pivot no es podrà aixecar abans que la pilota surti de la(les) seva(seves) mà(mans). Per a passar o llançar a cistella, el jugador pot aixecar el peu de pivot, però cap dels dos peus no podrà tornar al terra fins que la pilota hagi sortit de les seves mans.

Què hi passa a la segona jugada? 
El jugador finalitza el regat am un peu a terra. Salta sobre aquest peu i cau amb tots dos peus alhora, posteriorment pivota mantenint el seu peu esquerra a terra i aixecant-lo per llançar a cistella. 

Per què és legal aquesta situació?
Article 25.2.1. de les Regles de Joc
Si el jugador agafa la pilota estant en moviment, o després de completar un driblatge, pot fer dues passes per tal d’aturar-se, passar la pilota o llançar a cistella: El primer pas té lloc quan un peu o els dos peus toquen el terra després d’haver obtingut el control de la pilota. (Després del pas zero que no es té en compte) Si el jugador s’atura en el seu primer pas amb els dos peus a terra o bé els dos peus toquen el terra simultàniament, pot pivotar utilitzant qualsevol peu com el seu peu de pivot. Si després salta amb els dos peus cap peu no podrà tornar al terra fins que la pilota hagi sortit de les seves mans.

Passes i jugada legal: 74%
Jugada legal i jugada legal: 20%
Passes i passes: 5%
Jugada legal i jugada legal: 1%