Jugada Flash

Jugada Flash

miércoles, 18 de abril de 2018

Jugada 47 - SOLUCIÓ

Ja teniu disponible el vídeo explicatiu i la resposta a la JUGADA 47.La resposta correcta era: HI HA VIOLACIÓ DE 8"

Què hi passa a la jugada? 
Després d'un tir a cistella i quan cap dels dos equips té el control de pilota, l'equip vermell aconsegueix un control de pilota a la seva pista del darrere quan el temps de joc indica 8:43. Hi ha una jugadora de l'equip defensor que toca la pilota estant a la pista defensiva de l'equip vermell. La pilota no ha passat al camp del davant. Quan resten 8:36 s'atura el partit per una situació de salt entre dos. Els àrbitres se n'adonen que hi ha una violació de 8" doncs la pilota no ha passat al camp del davant i correctament sancionen la violació de 8" i ignoren la situació de salt entre dos.

Per què és il·legal?
Article 28.1.2 de les Regles de Joc

L’equip ha passat la pilota a pista davantera quan:
  • La pilota, que no és controlada per cap jugador, toca la pista davantera.
  • La pilota toca o és legalment tocada per un atacant que té ambdós peus completament en contacte amb la pista davantera.
  • La pilota toca o és legalment tocada per un defensor que té alguna part del seu cos en contacte amb la pista del darrere.
  • La pilota toca a un àrbitre que té part del seu cos en contacte amb la pista davantera de l’equip amb control de la pilota.
  • Durant un regat des de la pista del darrere cap a pista del davant, la pilota i ambdós peus del jugador que realitza el driblatge es troben completament en contacte amb la pista del davant. 
Com no es produeix cap de les 5 situacions anteriors, l'equip vermell no ha aconseguit passar la pilota al camp d'atac en 8".

HI HA violació de 8": 70%
NO hi ha violació de 8": 30%